ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΡΓΑ

Δημιουργία εξατομικευμένης πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω κινητών συσκευών για ηλικιωμένους (Co-created personalised mobile access to public services for senior citizens)

ΠρόγραμμαHORIZON 2020 – The EU FRAMEWORK Programme for Research and Innovation.

Πρόσκληση: H2020-INSO-2015-CNECT

Τίτλος έργου: MOBILE–AGE

Δημιουργία εξατομικευμένης πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω κινητών συσκευών για ηλικιωμένους.

Co-created personalised mobile access to public services for senior citizens.

Aκρωνύμιο:MobileAge

Θεματικό πεδίο ενδιαφέροντος Kοινωνική ένταξη

Περίληψη έργου:Το έργο Mobile–Age θα επικεντρωθεί στα ανοιχτά δεδομένα διακυβέρνησης, στην κινητή τεχνολογία και στην παροχή δημοσίων υπηρεσιών στον ηλικιωμένο πληθυσμό της Ευρώπης. Ως γνωστόν ο πληθυσμός αυτός αυξάνεται σταθερά και προβλέπεται να αποτελέσει το 28% του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης μέχρι το 2020. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι πολίτες συνήθως δεν μοιράζονται το ίδιο επίπεδο σύνδεσης με το Διαδίκτυο όπως οι νεότερες γενιές. Κι ενώ οι κρατικοί φορείς προσφέρουν ολοένα και περισσότερο τις υπηρεσίες τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αποκλειστούν από το σχεδιασμό και τη χρήση των υπηρεσιών οι ηλικιωμένοι πολίτες.

Το έργο θα αποτελέσει την βάση για την δημιουργία εξατομικευμένης πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες και ανοιχτά δεδομένα μέσω κινητών συσκευών από τους ηλικιωμένους πολίτες.

Οι δράσεις του έργου σχετίζονται με την κοινωνική ένταξη και την επέκταση της ανεξάρτητης διαβίωσης με τη χρήση των δεδομένων για μια ασφαλέστερη και πιο προσβάσιμη πόλη και τέλος με τη διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών υγείας.

Συνολικός προυπολογισμός έργου2.923.933,75 €

Προυπολογισμός Π.Κ.Μ72.603,75 € Ποσοστό Ευρωπαϊκής Συγχρηματοδότησης97,14%

Xρονοδιάγραμμα Υλοποίησης Έργου36 μήνες

Συμμετέχοντες Φορείς :Η κοινοπραξία εταίρων του συγκεκριμένου έργου απαρτίζεται από διάφορους φορείς, όπως οργανισμούς περιβάλλοντος, αναπτυξιακές εταιρίες, ινστιτούτα ερευνών καθώς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης από την Νορβηγία, το Βέλγιο, την Γερμανία , την Ισπανία και την Ελλάδα.

Υπεύθυνος φορέας που θα συντονίσει την πρόταση είναι το Πανεπιστήμιο του Lancasterμε έδρα τo Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά την υλοποίηση του έργου θα εκπονήσει αναφορά σχετικά με την «Ανοιχτή συμμετοχική στην πλατφόρμα δημόσιων υπηρεσιών από τους ηλικιωμένους», καθώς και Εκθεση Αξιολόγησης που θ’ αφορά τις περιοχές δράσης Βρέμης, Νότιο Λέικλαντ, Σαραγόσα και Κεντρικής Μακεδονίας.

Website: http://www.mobile-age.eu/

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 198, ΤΚ 54655
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

+30 2313 319790    +30 2313 319705
+30 2313 319295    +30 6945 493707

eer@pkm.gov.gr

7 + 12 =